Groot onderhoud aan de Loosterweg

Groot onderhoud aan de Loosterweg Foto: Google Maps

Het Voorhoutse deel van de Loosterweg is toe aan groot onderhoud aan de weg. Het asfalt, de trillende putten en de belijning worden aangepakt. Werkzaamheden aan de weg lopen van 11 mei tot 19 juni en begin mei moet Liander al aan de slag.

Het gaat om de weg vanaf de rotonde bij Het Soldaatje tot de gemeentegrens van Lisse.

Update van de Loosterweg

De weg krijg een nieuwe laag verstevigd asfalt en de putten in de rijbaan worden vervangen door varianten die minder trillingen veroorzaken. De nieuwe asfalt laag wordt ook weer voorzien van belijning en rode fietssuggestiestroken.  

Verkeersoverlast en omleidingen

Er wordt tussen 11 mei en 19 juni vooral ’s nachts gewerkt zodat de bedrijven en woningen aan de Loosterweg overdag zo goed mogelijk bereikbaar blijven – soms via een omleiding.
De gemeente heeft de omleidingen uitgewerkt op twee tekeningen: omleiding Loosterweg1, omleiding Loosterweg2. Zij raden bedrijven aan om eventueel transport zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van deze omleidingen.

Afsluitingen 4, 5 en 6 mei 

Ter voorbereiding van de werkzaamheden heeft Liander werk aan het aanleggen van een gasaansluiting. Hierdoor is de Loosterweg op 4, 5 en 6 mei afgesloten ter hoogte van de nieuwbouw.

Op 6 mei is de Loosterweg overdag ook afgesloten tussen de rotonde en Firma Moolenaar. Moolenaar blijft bereikbaar, klein autoverkeer wordt omgeleid over de Torenlaan en vrachtverkeer via Lisse.

 


Reacties