Herbenoeming van de burgemeester is uitdaging

Herbenoeming van de burgemeester is uitdaging Foto: Gemeente Teylingen

Binnenkort beslist de raad via een herbenoemeing of Carla Breuer aanblijft burgemeester van Teylingen. Dit gaat via stembriefjes tijdens een afgesloten vergadering, maar de raadszaal is niet groot genoeg om dit met 1,5 meter afstand te organiseren.

Het stemmen moet verplicht via een fysieke bijeenkomst, dat kwam ook uit overleg met de provincie. Een hybride vergadering waarbij een deel fysiek en een deel digitaal stemt, is niet toegestaan.

Raadszaal te klein

Ook tijdens bijeenkomsten van de gemeenteraad moeten aanwezigen 1,5 meter afstand houden van elkaar. De raadszaal is te klein om dit te realiseren als er 25 raadsleden aanwezig zijn om hun stem uit te brengen.

Vergadering over de hele verdieping
Tijdens een digitale vergadering deze week zijn verschillende mogelijkheden besproken zoals stemmen met een minimale bezetting of vergaderen in een atrium van een school.
De beste optie die eruit kwam is om op 3 juni de volledige benedenverdieping van het Bestuurscentrum te gebruiken voor onder andere het stemmen over de herbenoeming van burgemeester Carla Breuer.

 


Reacties