Herenstraat niet meer afgesloten voor terrassen

Herenstraat niet meer afgesloten voor terrassen Foto: Google Maps

Nu de pilot met grotere terrassen in Teylingen is afgelopen, heeft de gemeente conclusies getrokken over het voortzetten. Horecaondernemers kunnen op veel plekken een groter terras behouden, maar de Herenstraat wordt er niet langer voor afgesloten. 

In juni draaide de gemeente een pilot met grotere terrassen dan vergund, waarbij op een aantal avonden de Herenstraat in Voorhout deels afgesloten was zodat de horeca in de straat hun terras kon uitbreiden.

De gemeente heeft de pilot geëvalueerd en vindt het voortzetten van de gedeeltelijke afsluiting van de Voorhoutse Herenstraat niet gepast. Dit laten ze via Facebook weten.

Het college heeft de proef op 30 juni beoordeeld. Door gesprekken, enquêtes en zorgvuldige belangenafweging, is besloten dat het voortzetten van de afsluiting van de Herenstraat niet gepast is. Vanaf 1 juli is de Herenstraat dan ook weer geopend voor verkeer.’ – gemeente Teylingen op Facebook

Veelal grotere terrassen mogelijk

Tot zeker 1 september, mogelijk 1 november, is er wel een mogelijkheid voor horecaondernemers om een groter terras op te zetten. Hier moeten zij (opnieuw) melding van maken bij de gemeente, waarna er per locatie gekeken wordt wat de mogelijkheden zijn.

Ook voor de horecaondernemers aan de Herenstraat geldt dat er gekeken wordt hoe zij extra terrasruimte kunnen krijgen, zonder dat de straat afgesloten hoeft te worden.


Reacties