Het einde van Villa Rusthoff

Het einde van Villa Rusthoff Foto: Maurice Hoogeveen

Dag karakteristieke villa uit 1930.  Hallo appartementencomplex met lunchroom. 

Sinds februari is bekend dat Villa Rusthoff gesloopt wordt, het karakteristieke vrijstaande huis naast de hoofdingang van het park in Sassenheim. De villa maakt plaats voor woningen en horeca.

Villa Rusthoff heeft lang te koop gestaan, maar er kon geen koper gevonden worden om de villa over te nemen als woonhuis. Villa Rusthoff had flink achterstallig onderhoud; dunne, slecht geïsoleerde wanden en enkelglas. Ook is er sprake van asbest, waar een gespecialiseerd bedrijf mee bezig geweest is tijdens het afbreken van de woning.  

En ondanks dat er begin dit jaar veel weerstand was tegen de nieuwe plannen waarbij het pand tegen de grond zou gaan en er zelfs gesproken werd over actie voeren tegen de nieuwe plannen, is H&B Bouw afgelopen weekeind begonnen met het grote slopen:

Foto's Maurice Hoogeveen

De sloop van Villa Rusthoff

De sloop van Villa Rusthoff

De sloop van Villa Rusthoff

De sloop van Villa Rusthoff

Villa Rusthoff was geen monumentaal pand, maar wel een bekend aangezicht in Sassenheim dat gebouwd is in 1930. Vele buurtbewoners vinden het zonde dat er ‘weer een karakteristieke plek’ verdwijnt, zeker na het afbranden van de boerderij op de Hoofdstraat.  

 De sloop van Villa Rusthoff 

Nieuw appartementencomplex naast het park

H&B Bouw gaat een appartementencomplex realiseren op de plek van Villa Rusthoff. Er komen acht appartementen, een brasserie en een terras dat grenst aan het park.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties