Het mirakel van de dag

Het mirakel van de dag

Zo omschreef Marcel(afkomstig uit Sassenheim) hun prestatie tijdens de 2e opdracht van de derde uitzending van LEGO Masters. Goed genoeg voor een 2e plek van de dag. En dat terwijl ze vorige week nog moesten vrezen voor verdere deelname. Het kan verkeren in de LEGO bouwelarij.

Bij binnenkomst zagen de deelnemers 7 attributen staan. Die moesten zo perfect mogelijk nagebouwd worden. Bibi(woonachtig in Voorhout) en Marcel kregen een theepot. “Een flinke uitdaging” vond Marcel. Ronde dingen bouwen met LEGO is niet het makkelijkste. Bovendien was de theepot in een kleur die je niet veel tegenkomt in LEGO. Toch lukte het het duo de jury positief te stemmen. Ondanks de problemen die Bibi had net het tuitje en het feit dat het een bodemloze pot was.

(Tekst gaat door onder foto)

20210327_204003.jpg

Voor opdracht 2, breng het voorwerp tot leven, werden alle voorwerpen één tafel opgeschoven. De gele pedaalemmer waar ze zich over moesten ontfermen, maakte Bibi meteen blij. Haar creatieve brein begon te malen en langzaam ontsproot Dirty Harry aan haar gedachten. De emmer kreeg armen en beentjes, werd slim op de rand van de tafel gezet en het voetpedaal veranderde in een tong. De sneakers werden door de jury als zeer geestig ervaren.

Met een gerust hart gingen de scoutingvrienden naar de uitslag. Die gerustheid bleek dus terecht. Ze behoorde bij de 2 beste bouwers van de dag. Omdat Jan en Julien net iets technischer gebouwd hadden, kaapten zij de overwinning voor de neus van onze gemeentegenoten weg.

 

LEGO Masters met Bibi en Marcel is elke zaterdagavond om 20.00u te zien op RTL4


Reacties