Het verkiezingsprogramma van D66

Het verkiezingsprogramma van D66 Foto: D66

Het was een druk weekeind voor D66; ze lieten zich informeren over duurzame energieprojecten tijdens het Politiek Café, bezochten enkele locaties in Sassenheim en Warmond en de vernieuwde website met het definitieve verkiezingsprogramma ging live.

'Gebied en inwoners van Teylingen gaan mij niet alleen zeer aan het hart maar ook wil ik me hiervoor samen met de (nieuwe) gemeenteraadsleden energiek inzetten. D66 Teylingen behartigt uw belangen met kracht. Ook de komende periode doen we dit in samenspraak met velen, aangezien D66 kennis en kunde van anderen zeer waardeert.' - Fred Koot, lijsttrekker D66 Teylingen

Speerpunten van D66

Met de blik op de toekomst en op lokale aandachtspunten, zijn er duidelijke speerpunten in het verkiezingsprogramma van D66:

 • Duurzaamheid
  Teylingen is goed bezig met plek 32 van de duurzaamste gemeentes van Nederland, maar D66 heeft een ambitieuze duurzaamheidsagenda opgesteld dat ons naar plek 8 moet tillen. Met onder andere gasloos bouwen en maatregelen in mobiliteit om het milieu te sparen.
 • Zorg en welzijn
  D66 noemt het Aandacht voor de menselijke maat; op een eenvoudige, toegankelijke manier zorgen dat inwoners die zorg nodig hebben, ook de juiste zorg krijgen. Om de steeds verder stijgende kosten het hoofd te bieden, wil D66 ontschotten: als gemeente en zorgorganisaties ander leren kijken en omgaan met de (beperkende) regels en wetten.
 • Inwonerparticipatie
  De gemeente moet een extra stap maken om de inwoners meer te betrekken, met heldere communicatie, terugkoppelingen op vragen en ideeën en het opstellen van een burgerbegroting.
 • Wonen
  Al jaren zet D66 zich in voor gemengde en duurzaam gebouwde woonwijken waar plek is voor verschillende mensen uit de samenleving. En dan bij voorkeur binnen de wijken en zo min mogelijk in het buitengebied.
 • Regionale economische agenda

D66 wil zowel aandacht besteden aan het uitvoeren van projecten met de buurgemeentes voor een sterkere Duin- en Bollenstreek, als aan mogelijkheden en aanbestedingen voor lokale ondernemers.

Bekijk hier het volledige verkiezingsprogramma van D66.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties