HKV zoekt hulp bij beschrijven van oude foto’s

HKV zoekt hulp bij beschrijven van oude foto’s Foto: HKV

De Historische Kring Voorhout lanceerde eind maart haar website met een nieuwe beeldbank van oude dorps- en familiefoto’s. Voor het beschrijven en/of invoeren van de gegevens die bij de foto’s horen zoekt de HKV hulp.


- Lees verder onder deze advertentie -

 

Op dit moment zijn bijna 2000 verenigings-, 200 GAV- en 400 klassenfoto’s op de nieuwe website doorzoekbaar. Dat aantal zal zich de komende maanden snel uitbreiden. Het nieuwe programma kent uitgebreide zoekfunctie en er zijn diashows voorzien. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van 1000 jaar Voorhout in 1988.  Bij de vereniging staan 10.000 beelden geregistreerd. Een even zo groot aantal schreeuwt om genummerd, ingevoerd en beschreven te worden.

Wie zijn verleden niet 'eert' is zijn toekomst niet 'weerd'

Om die reden sloot de HKV zich eind vorig jaar aan bij het Genootschap Zijper Collectie en Beheer Systeem(ZCBS). Dit programma is voor historische verenigingen gratis. Inmiddels hebben zich 95 verenigingen in voornamelijk Noord- en Zuid-Holland aangesloten. Gezamenlijk ontwikkelen zij de verdere professionalisering. Door deze overstap is de beeldbank van de HKV toekomstbestendig.

Digitaliseren

Voor het digitaliseren van de dia’s en foto’s heeft de HKV professionele apparatuur aangeschaft. Wie wil de helpende hand reiken om dit materiaal in te voeren? Kennis van Voorhout is niet nodig, maar is wel een mooie bijkomstigheid.

Wie-Wat-Waar-Wanneer

Voor reeds ingevoerde foto's geldt de vraag: Wie-Wat-Waar-Wanneer? Daarvoor zoekt de HKV Voorhouters die kennis hebben van het dorp en het dorpsleven. Gezellig met andere Voorhouters op zoek naar namen en het bekijken van oud materiaal? 

Interesse om de HKV te helpen met deze klus Neem contact op met de HKV via info@hkv.nl

 

 


Reacties