Hoe zichtbaar ben jij als voetganger?

Hoe zichtbaar ben jij als voetganger? Foto: InTeylingen

Wies Massaro presenteerde 4 december de eerste uitwerking van haar gewonnen 'Topidee voor veiligheid' aan de commissie duurzaamheid, economie en bestuur. 

Toen Wies Massaro de uitnodiging ontving om mee te doen met het Top-idee, gingen haar gedachten direct terug naar een avond waarin zij als automobilist geconfronteerd werd met een, in het donker, overstekende dame met kinderwagen. Het incident liep goed af.

"Met mijn eigen zichtbaarheid als voetganger heb ik me nooit beziggehouden, tot nu" - aldus Wies.

Ben ik als voetganger voldoende zichtbaar?

In de Bollenstreek zijn veel kaartclubs waar spelers soms 3 uur lang naar de achterkant van de speelkaarten kijken. Spelenderwijs wordt de vraag: "ben ik als voetganger voldoende zichtbaar?" onder de aandacht van de tegenstander gebracht.

Bewustwording

De speelkaarten zijn gemaakt in het kader van het veiligheidsproject 'bete Topidee' van de gemeente Teylingen. Hiermee vragen zij aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer, vooral in de donkere maanden, zodat voetgangers en andere verkeersdeelnemers zorgen voor meer veiligheid op straat. 

Deze speelkaarten zullen worden verspreid over diverse bridgeclubs in Teylingen met als doel het gesprek aan te gaan met elkaar over de eigen zichtbaarheid in het verkeer.  

Verdere uitwerking 'beste Topidee'

Dit is een eerste uitwerking van het ‘beste Topidee’ vanuit het integraal veiligheidsbeleid. De gemeente Teylingen werkt samen met de winnares aan de uitwerking van haar idee.  

Integraal Veiligheidsbeleid 2020-2023

Bij de gemeente Teylingen is een nieuw veiligheidsplan voor de komende vier jaar in de maak. Voor de uitwerking van het idee is een uitvoeringsbedrag beschikbaar van € 6000,- verdeeld over vier jaren. De 4 andere nominaties zullen ook zoveel mogelijk worden opgenomen in het nieuwe veiligheidsplan. 

Interesse in een pak speelkaarten?

De gemeente geeft aan dat er een beperkt aantal pakjes speelkaarten beschuikbaar zijn op het gemeentekantoor in Sassenheim en in het bestuurscentrum Voorhout. Mocht het een groot succes zijn met een hogere vraag dan wordt bekeken of de gemeente hier verder in kan voorzien.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties