Illegale huttenbouw in park Rusthoff

Illegale huttenbouw in park Rusthoff Foto: Kees Guldemond

Sinds drie à vier weken worden er op diverse locaties in het bosgedeelte van  Park Rusthoff door groepen jongens hutten gebouwd. Hierdoor is veel bestaande beplanting zwaar beschadigd en jonge aanplant vertrapt. De jongens hebben een waarschuwing gekregen. 

De jongens zijn ongeveer tien jaar oud en dragen tijdens het bouwen laarzen en werkhandschoenen, een proffesionele look dus. 

De hutten worden gebouwd van takken die zij halen uit de houtwallen die her en der in het park zijn aangelegd en schuilplaatsen bieden voor dieren als: egels, salamanders en padden. Ook insecten vinden er een onderkomen. Tevens zijn de houtwallen aangelegd om te voorkomen dat er met fietsen door en over de planten heen wordt gereden, dus is het zeker niet bedoeld om de houtwallen af te breken om van de takken hutten te kunnen bouwen.

Betrapt

Een parkvrijwilliger, die samen met een ploeg vrijwilligers probeert om het park netjes te houden, heeft de jongens reeds op hun gedrag aangesproken en aangegeven dat bij herhaling aangifte wordt gedaan bij de politie. Tevens is hen gezegd dat er blijvend gecontroleerd zal worden.

De jongens zijn hier behoorlijk van geschrokken en durven het park niet meer in hetgeen ook weer niet de bedoeling is. Het bestuur van park Rusthoff laat weten dat de jongens altijd van harte welkom zijn in het park om te spelen op het grote eiland en een bezoek te brengen aan de kinderboerderij.

 


Reacties