Inbrekers erg actief in Teylingen

Inbrekers erg actief in Teylingen Foto: Pixabay

Het is vakantietijd; de favoriete periode van inbrekers. En de laatste tijd houden ze flink huis in Sassenheim. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Ook al is de gemeente Teylingen een campagne gestart om het bewustzijn rondom woninginbraken te vergroten rondom de zomer, er wordt toch flink huisgehouden in Teylingen. Volgens Misdaad in Kaart van de politie zijn er de afgelopen tijd 17 inbraken geweest (en 5 pogingen tot inbraak die niet helemaal gelukt zijn). 

Bron: Misdaad in kaart

Meer inbraken dan op de kaart

Maar volgens wat speurwerk van de redactie zijn het er meer. Er zijn namelijk een aantal inbraken die niet aangegeven staan op het Misdaad in Kaart overzicht. 

Zoals de inbraak in de Maximalaan half juli, waar inbrekers naar binnen geslopen zijn toen de bewoners gewoon boven waren. 

Ook een inbraak in de laatste week van juli op de Rembrandtlaan staat niet op de kaart. Hier hebben inbrekers zich toegang tot de woning verschafte door de cilinder uit de voordeur te boren.  

En afgelopen nacht van 3 op 4 augustus was het weer raak rondom de Oranjebuurt: 's nachts is een fiets uit de tuin gestolen in de Horstenwijk. De bewoners werden wakker van een slijptol die het slot van de fiets forceerde en belde de politie. Bij de Beatrixspeeltuin werden deze dieven vlak daarna op heterdaad betrapt door bewoners toen ze in schuren aan het inbreken waren.

Wapen je tegen inbrekers

Je kan het niet altijd voorkomen, maar let de komende weken extra op. Op je eigen huis, en dat van de buren. 

  • Sluit het huis af als je weg gaat.
  • Doe ook de schuurdeur en poortdeur op slot
  • Ben je boven bezig? Ook de deuren dicht
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Meer tips tegen inbrekers vind je hier. 

En zie je iets verdachts? Bel direct de politie.

 


Reacties