Infoavond Hortusplein voor ondernemers

Infoavond Hortusplein voor ondernemers Foto: Google Maps

Het Hortusplein in Sassenheim is al jaren aan vernieuwing toe, maar tot op heden is er weinig bekend over de plannen en de tijdslijn. Business Platform Teylingen organiseert op 8 september een informatiebijeenkomst voor ondernemers uit Sassenheim over de (her)inrichting van dit stukje centrum. 

Deze avond zijn onder andere wethouder Marlies Volten en betrokken vertegenwoordigers aanwezig. BPT heeft ook (sociale) woningcoöperatie Stek en supermarkt Hoogvliet uitgenodigd. De informatiebijeenkomst is op 8 september van 18:00 tot 20:00 uur in Graaf Jan. Deze infoavond is alleen voor ondernemers, zij kunnen vooraf aanmelden per mail.

Hoogvliet terug naar het centrum

Supermarkt Hoogvliet verhuisde jaren geleden van het Hortusplein naar een tijdelijke locatie in Postwijk. Ontmoetingsplaat De JoJo en het Repair Café namen hun intrek in het oude pand.  

Als de herinrichting van het Hortusplein gereed is, moet de supermarkt volgens het bestemmingsplan van de gemeente Teylingen weer terug naar het centrum. Dit stond eerste gepland voor 2020, maar omdat de herinrichting van het Hortusplein dan niet gereed is werd  is begint van de zomer de tijdelijke vergunning voor de supermarkt aan de Koetsiersweg echter verlengd tot 2023 – of tot uiterlijk 3 maanden na het gereedkomen van de locatie aan het Hortusplein.

 


Reacties