Informeren bollentoerist lijkt te werken

Informeren bollentoerist lijkt te werken Foto: Enjoy the Flowers, Respect our Pride

Het Paasweekeind wisten vele toeristen de Bollenstreek te vinden. Een druk moment middenin de pilot ‘Ambassadeurs van de bollenvelden’. De eerste bevinden zijn positief, met goede leermomenten.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zo’n 40 vrijwillige ambassadeurs stonden het Paasweekeind bij grote bollenvelden in de regio. Zij vangen daar toeristen op en vertellen hen over de velden; onder andere dat je er niet in gaat staan voor de foto. De ambassadeurs gaan ook in gesprek met de toeristen om te horen hoe zij de velden ervaren. 

Toerist denkt dat de velden voor hen zijn

De eerste bevindingen van de pilot zijn zowel positief als interessant.
Zo weten veel toeristen niet dat het bij de velden om de bollen in de grond gaat, niet om de bloemen. Ze hebben geen weet wat kwekers en vele toeristen dachten dat de bloemenvelden voor hun worden aangelegd. 

Beter gedrag op velden met ambassadeurs

Er is een duidelijk verschil te zien in velden waar ambassadeurs actief zijn en velden waar dat niet het geval is. De uitleg over hoe je je op een veld moet gedragen, helpt om een groot aandeel van de bezoekers op het zandpad te houden.

De pilot met de ambassadeurs hoort bij campagne Enjoy the Flowers, Respect our Pride. Een campagne waarbij het toeristisch bedrijfsleven de handen ineen heeft geslagen met de kwekers. Door samen op te trekken kan informatie de toerist bereiken op welke manier zij de bloeiende bollenvelden kunnen bezoeken. De campagne wordt binnenkort geëvalueerd, dan wordt ook gekeken hoe men deze pilot van vier weken volgend voorjaar kan doorpakken.


Reacties