Insektenhotel op zijn plek in Kagerhof dankzij BUURbook.

Insektenhotel op zijn plek in Kagerhof dankzij BUURbook. Foto: het team Insektenhotel

Het had een lange aanloop. Eerst een idee, vervolgens financiële hulp aanvragen via Fonds 1818 en het Jacoba van Beirenfonds en dan volwassenen en kinderen bijeenbrengen, gereedschap en materiaal aanschaffen en bouwen.

Aanschaf gereedschapskist

Met veel plezier is er hard gewerkt tussen Kagervoorde en Kagerplein en staat het insektenhotel nu in het Kagerhof. Met dank aan Welzijn Teylingen/BUURbook en vrijwilliger Ad Helmes, is er met financiële hulp van beide fondsen een gereedschapskist aangeschaft.

Vrijwilligers zetten zich in 

Vanaf 3 oktober zet hij deze in om samen met een aantal kinderen van groep 7 van basisschool De Springplank en hun ouders of begeleiders te starten met het maken van een insectenhotel. Een leuke manier van mensen bij elkaar brengen en tegelijkertijd zorgdragen voor de uitstraling van de buurt.

BUURbook

Op BUURbook kan iedereen laten zien en ontdekken wat er gebeurt in de eigen buurt en hierop reageren of hierbij aansluiten. Dat kan gaan om serieuze bouwplannen, veranderingen in de buurt, meldingen van de wijkagent maar zeker ook om leuke berichtjes of buurtinitiatieven van buurtbewoners zelf, zoals buurtbarbecues of andere activiteiten voor jong en/of oud.


Reacties