Inventarisatie interesse in snel internet

Inventarisatie interesse in snel internet

De gemeentes in de Duin- en Bollenstreek zien graag overal snel internet voor de bewoners; ook in de buitengebieden. Maar ruim 4.700 adressen zijn op dit moment nog niet aangesloten op breedband internet. Er vindt nu een inventarisatie plaats of de inwoners ook behoefte hebben aan snel internet.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het aanleggen van zo’n netwerk is een flinke investering. Deze wordt niet gedaan door de gemeente, maar door de markt van internetaanbieder(s). Zij willen zeker zijn dat de investering de moeite waard is, dit zal blijken uit de inventarisering.

De Duin- en Bollenstreek is verdeeld in 11 deelgebieden die allemaal meedoen aan de interessepeiling. Een groot deel van Sassenheim en Voorhout en een klein deel van Warmond valt in het peilingsgebied.

Geef interesse aan  

Via de projectwebsite kan je aangeven of je in de toekomst interesse hebt in snel internet.
Bewoners en bedrijven in de buitengebieden ontvangen ook via de post een brief over deze inventarisatie. 

De inventarisatie loopt tot 1 augustus, als dan 60% van de bewoners in het peilingsgebied interesse heeft begint de marktverkenning. Gemeentes en de werkgroep kijken wat de mogelijkheden zijn bij verschillende aanbieders en wie het meest aantrekkelijke aanbod heeft. Meer over het proces kan je hier lezen.

Informatieavonden

Benieuwd naar het proces of wil je meer informatie? Er zijn twee informatiebijeenkomsten waar de gemeente informatie deelt en waar bewoners vragen kunnen stellen.   

Maandag 24 juni, Het Trefpunt in Warmond
Woensdag 26 juni, Bestuurscentrum in Voorhout

Beide bijeenkomsten hebben inloop vanaf 19:00, het programma is van 19:30 tot 20:00 waarna er ruimte is voor een drankje.


Reacties