Jaarwisseling druk maar ontspannen verlopen

Jaarwisseling druk maar ontspannen verlopen

De jaarwisseling in Veiligheidsregio Hollands Midden, waar Teylingen onder valt, is druk maar relatief ontspannen verlopen.

Meldingen in Teylingen

De brandweer in Teylingen gaf 1 melding van een buitenbrand (vorig jaar 2 meldingen), en de politie gaf 11 meldingen van jaarwisseling gerelateerde incidenten (vorig jaar 2 incidenten)

In de Veiligheidsregio Hollands Midden is tijdens de jaarwisseling veel inzet gevraagd van de hulpdiensten. Zij hebben veilig hun werkzaamheden kunnen doen. In een enkel geval was sprake van een ietwat grimmige sfeer bij het blussen van kampvuren/buitenbranden, 

Huisartsenpost Voorhout

Voor de Huisartsenpost Midden Holland, Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek in Voorhout was de jaarwisseling ook drukker dan andere. Op de huisartsenposten zijn tot 04.30 uur in de nieuwjaarsnacht 34 personen behandeld voor letsel die in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling.

Geen agressie en geweld

Voor de jaarwisseling zijn met de politie en het OM afspraken gemaakt over het doen van aangifte van agressie, geweld e.d. gedurende de jaarwisseling. Er is geen sprake geweest van extreme agressie of extreem geweld tegen zorgverleners.

Controle tijdens vuurwerkverkoopdagen

Tijdens de vuurwerkverkoopdagen (28, 29 en 31 december 2018) zijn de vuurwerkverkooppunten meerdere keren bezocht. De toezichthouders controleerden voornamelijk op gedragsvoorschriften; of het vuurwerk op de juiste manier werd opgeslagen en of er geen gevaarlijke situaties konden ontstaan. In totaal zijn er in Midden-Holland twee overtredingen tijdens verkoopdagen geconstateerd. In 2017 waren geen overtredingen in die regio. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties