Jacoba van Beierenpenning voor jubilerende Nicola & Zn. Transport

Jacoba van Beierenpenning voor jubilerende Nicola & Zn. Transport Foto: InTeylingen

Burgemeester Carla Breuer overhandigde zaterdagmiddag 14 september de Jacoba van Beierenpenning aan Piet Nicola, eigenaar J. Nicola & ZN Transport.   


- Lees verder onder deze advertentie -

Piet is ontroerd dat hij de penning in ontvangst mag nemen. Hij ontvangt de onderscheiding voor de betrokkendheid zijn bedrijf en als persoon bij tal van maatschappelijke activiteiten in Sassenheim. Denk aan de Bloemencorso, het oldtimerfestival of als (vrachtwagen)podium bij een evenement. 
De Jacoba van Beierenpenning wordt uitgereikt aan mensen (of instellingen) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Teylinger gemeenschap. 

Van Petroleumventer tot transportbedrijf

Jan Johannes Nicola afkomstig uit Steenwijkerwold vestigde zich in 1894 aan de Hortuslaan in Sassenheim als Boer en Petroleumventer zo vermeld het Gemeente Archief. Met de opkomst van de bloembollen in 1900 worden de eerste vrachtwagens aangekocht en in 1930 bestaat het wagenpark uit de hondenkar, 4 vrachtwagens en 3 paard en wagens. Ze zijn in de jaren niet veel gegroeid.  

Op 18 jarige leeftijd stapte Piet in het bedrijf van vader Fokke Nicola. Het geheim achter het succesvolle transportbedrijf is dat het altijd klein is gebleven met veel persoonlijk contact naar de klanten. 

Waarom groter groeien als je je boterham in de buurt kunt verdienen. Ik zei vaak tegen mijn chauffeurs; je moet niet alleen rijden, maar ook kijken waar we geld kunnen verdienen. Ik ben ontroerd met het ontvangen van de penning, ik ben meer van 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' - Piet Nicola

5e generatie

Tijdens de viering van het 125 jarig bestaan van het oudste transportbedrijf van de Bollenstreek vond ook de directeursoverdracht plaats. Na 25 jaar geeft Piet het stokje over aan zijn dochter Rosalie, de 5e generatie gaat het familiebedrijf doorzetten. Op de vraag of er nu veel zal veranderen antwoorde Rosalie dat ze doen wat ze altijd al doen; vervoer van o.a. bloemen en bollen.

Als je iets al 125 jaar doet dan doe je iets goed en dat houden we vast - Rosalie Nicola

 Van het personeel heeft Piet nog een heel mooi canvas doek gekregen wat een plaatsje krijgt in het kantoor. 

   


Reacties