Jan Steen-wandeling weer van start

Jan Steen-wandeling weer van start Foto: Stichting Promotie Warmond

De Jan Steen-wandeling door Warmond startte in december 2019 en kon al op veel animo rekenen; van toeristen, inwoners van Teylingen en de burgemeester en wethouders. Op 19 juli organiseren de gidsen weer een Jan Steen-wandeling. In verband met de coronamaatregelen graag vooraf aanmelden.

Gidsen Anja Schrage en Astrid Hennekam laten tijdens een wandeling zien hoe historisch Warmond zichtbaar is in het werk van Jan Steen, de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw. Steen schilderde verschillende van zijn wereldberoemde werken in de jaren dat hij in Warmond woonde en werkte. Op diverse locaties delen de gidsen leuke weetjes over de schilder en zijn werk. Want waar komt bijvoorbeeld de uitspraak ‘een huishouden van Jan Steen’ vandaan?

Maximaal 6 deelnemers

De wandeling start op 19 juli om 14:00 uur bij de het hek van de Oude Toren. Na 1,5 wandelen eindigt de groep bij de VVV aan de gemeentehaven. Deelname kost €7,50, inclusief koffie of thee. In verband met de coronamaatregelen geldt een maximum van 6 deelnemers, dus graag vooraf aanmelden via jansteendorp.nl 

Liever in je eentje een wandeling maken? Dat kan met de online brochure over de Wandelroute Jan Steen van stichting Promotie Warmond.

 


Reacties