John van der Tol stopt als citymanager Teylingen

John van der Tol stopt als citymanager Teylingen Foto: John van der Tol

John van der Tol stopt na 3 jaar als citymanager Teylingen. Per 1 juni start hij in een nieuwe gemeentelijke rol in de HLT-organisatie.


- Lees verder onder deze advertentie -

John gaat aan de slag als contactfunctionaris ondernemers binnen HLTsamen – welk van de gemeentes hij onder zijn hoede krijgt wordt later bepaald. Naast zijn nieuwe functie blijft John ook één dag in de week aan als centrummanager Lisse, waar hij in het najaar 2018 mee startte.

Nieuw team binnen HLTsamen

Binnen HLTsamen ontstaat een nieuw team van John, Suzan van de Waal en Marit Heij. Zij zijn straks het eerste contactpunt als ondernemers contact leggen met de gemeente. 

Als citymanager stond John tussen de ondernemers en de gemeente en legde verbindingen tussen de twee. In zijn nieuwe functie als contactfunctionaris blijft hij verbinden, maar als ambtenaar gaat hij ook meer beleidsmatig aan het werk.

Binnen HLTsamen werd er gezocht naar een netwerker in hart en nieren, iemand die dat talent wil inzetten voor het opbouwen en onderhouden van een groot netwerk van bedrijven en ondernemersorganisaties binnen de 3 gemeenten en iemand die zowel de taal van de ondernemers als die van de overheid spreekt. Dit alles is op mijn lijf geschreven en voelt voor mij als een logische volgende stap vooruit.’ – John van der Tol 

Nieuwe citymanager

Het bestuur citymanagement neemt met een positief gevoel afscheid van John. Hij pionierde de afgelopen jaren als citymanager en heeft waardevolle verbinden gelegd tussen ondernemers onderling en met de gemeente, wat leidde tot goede initiatieven. 

We begrijpen deze nieuwe stap in de loopbaan van John heel goed en wensen hem veel succes met het inzetten van zijn kwaliteiten in deze nieuwe functie.’ – Frans Heemskerk, bestuursvoorziztter Citymanagement Teylingen

De gemeente wil de rol van citymanager Teylingen doorzetten. Het bestuur citymanagement gaat binnenkort op zoek naar de opvolger van John van der Tol.


Reacties