Jonge ondernemer opent oldtimer showroom

Jonge ondernemer opent oldtimer showroom

Op je 21ste stoppen met je opleiding omdat je hart ligt bij oldtimers. Het was alles of niets voor Darcy Hoogenhout (23). Twee jaar later opent hij in Sassenheim de grootste oldtimer showroom van Zuid-Holland. 

Wat begon met 1 oldtimer verkopen via Marktplaats, groeide naar een pandje in Noordwijkerhout voor 4 á 5 auto’s. Ook de volgende locatie voor 30 klassiekers werd te klein, dus opent HooG Selections nu hun showroom met 60 oldtimers in Sassenheim.

Belangrijke beslissing voor iemand van 21

Eigenaar Darcy volgende op zijn 21ste een hbo-studie Vastgoed toen hij moest kiezen tussen stage lopen en de oldtimer verkoop. Het ging niet meer samen, zijn ‘hobbybaan’ kostte te veel tijd. Hij wist dat als hij stopte met zijn studie, hij niet meer zo snel terug kon; het was alles of niets.

Een opleiding is leuk, maar uiteindelijk moet je doen waar je in gelooft. Het gaat niet om het geld, ik ben mijn droom achternagegaan.’ – Darcy Hoogenhout, eigenaar HooG Selections

Sassenheim is de ideale locatie

Darcy woont in Den Haag maar ziet in Sassenheim een ideale plek voor zijn bedrijf. Vanwege de mooie, rustige omgeving maar ook door de ligging. Met klanten van over de hele wereld, is het handig dat Sassenheim vanaf Schiphol zo goed te bereiken is.

Er komen soms kopers over uit Frankrijk of Dubai om een specifieke auto te bekijken. Vanaf Schiphol zijn ze zo bij de showroom. Als ze tevreden zijn gaat de auto vervolgens op transport.’ – Darcy

Showroom, restauratie, werkplaats

HooG Selections is een showroom met exclusieve klassieke auto’s en enkele oude Harley Davidson motoren. Aan het pand zit een werkplaats waar het team onder andere oude Porsche’s restaureert. Maar het is niet alleen een adres waar je komt om een oldtimer te kopen, Darcy ziet het als een ontmoetingsplek voor liefhebbers. Net als de eigenaar en zijn team.

Opening HooG Selections

Benieuwd naar HooG Selections? Zaterdag 17 maart vanaf 14:00 uur is de grootste opening van de showroom aan de Wattstraat 3a in Sassenheim.

 


Reacties