Jonge politici starten breed initiatief voor beter openbaar nachtvervoer

Jonge politici starten breed initiatief voor beter openbaar nachtvervoer

Ook na 0:30 vanuit Leiden of Noordwijk de bus naar huis kunnen pakken. Daar maken onder andere Joren Noorlander (D66 Teylingen) en Robin Konings (VVD Teylingen) zich hard voor.

De lokale partijen hebben de handen ineengeslagen met DURF uit Katwijk en Nieuw Elan uit Alphen aan den Rijn om het openbaar nachtvervoer in Holland Rijnland hoog op de agenda te krijgen.

De komende maanden wordt er gesproken over de ov-visie en de OV-concessie. Dé kans om veranderingen in het openbaar vervoer te realiseren!’ – de samenwerkende partijen

Betere aansluiting voor Teylingen

Met het huidige netwerk strand je na de laatste bus van 0:30 op station Leiden of ben je aangewezen op de fiets van uit Noordwijk.
Met een betere nachtelijke aansluiting voor Teylingen en de andere gemeentes binnen Holland Rijnland, wordt ov-gebruik gestimuleerd en het bereik van de regio vergroot. Volgens de partijen is de aansluiting belangrijk voor zowel de huidige 24 uurseconomie en de stedelijke recreatie. Bovendien sluit het mooi aan bij het collegeprogramma waar goede bereikbaarheid van Teylingen met het ov een belangrijk punt is.

Gemeenteraad Teylingen staat achter het plan

Begin november hebben Joren en Robin een motie ingediend waarin ze oproepen om met omliggende gemeentes in gesprek te gaan over een gezamenlijk standpunt over nachtelijk vervoer. De heren pleiten voor een nachtelijke verbinding tussen (in ieder geval) Leiden, Noordwijk, Warmond, Sassenheim en Voorhout en stellen voor te onderzoeken om dit als eis toe te voegen voor de nieuwe aanbesteding van het regionaal ov.

Met 14 stemmen voor en 10 tegen, is de motie aangenomen door de gemeenteraad.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties