Judo Team Bollenstreek pakt prijs op meest prestigieuze judotoernooi

Judo Team Bollenstreek pakt prijs op meest prestigieuze judotoernooi Foto: Sportschool Kaizen

Afgelopen zaterdag 10 en zondag 11 januari werd er door het judo team van Sportschool Kaizen, Judo Team Bollenstreek, deelgenomen aan het Matsuru Dutch Open Espoir.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Aan dit toernooi deden ruim 1700 judoka’s mee uit 20 verschillende landen.

‘Dat het pittig zou worden voor onze judoka’s was natuurlijk al van te voren bekend. Er werd de laatste tijd vooral getraind op hardheid in het vastpakken, doorzetten bij worpen en conditioneel diep durven gaan. Dit was terug te zien bij onze deelnemers’. - hoofdtrainer Johan Zagers

Heren onder de 18 jaar

Bij de heren onder de 18 jaar kwamen de judoka’s uit de bollenstreek net wat te kort. Soms was het gewoon domweg verschil in massa, en andere keren werden ze helaas overklast. Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer hadden de pech dat zij vrij licht in het gewicht zaten.

'Van onze trainer mogen wij niet afvallen vlak voor een toernooi. Uiteraard mogen wij wel proberen op een bepaald gewicht te blijven, maar zodra onze trainer het kantje boord gaat vinden moeten we van hem doorgroeien in het gewicht. Dit brengt af en toe risico’s met zich mee dat we dan licht in het gewicht zijn’. - Bas Verwer

Het team traint zes keer per week. Johan Zagers wil dat kinderen, in hun groei, geen problemen ondervinden met voeding. In deze leeftijdscategorie hebben ze alle energie nodig om te groeien en te presteren op zowel sportgebied als op school en daar past geen afvallen bij. 

Heren boven de 18 jaar

Bij de heren liet Yannick Turk een sterk staaltje judo zien op de mat. Hij controleerde de wedstrijd goed, liet helaas een klein gaatje vallen en werd geworpen. Omdat de tegenstander niet in de halve finale kwam, was dit het einde van het toernooi voor hem.

Dames onder de 18 jaar

Bij de dames -18 moesten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker als eersten de mat op. Myrthe begon sterk met een prachtige overwinning. In haar tweede wedstrijd kwam ze in de problemen en werd al snel geworpen. In haar herkansing kwam ze zeer sterk terug. Een onachtzaam moment bracht haar ten val en verloor ze haar partij.

Isa Russchenberg begon heel sterk in het gevecht, zette helaas een worp net te vroeg in, kwam hierdoor verkeerd uit en werd direct afgestraft met een houdgreep.

Eva Hornsveld trad pas later de mat op.

‘Eva heeft vorige week een trainingstage in Linz gevolgd en daar hebben wij samen getraind op een nieuwe pakking en die was vandaag erg succesvol’ aldus Johan Zagers

Zelfs zo succesvol dat Eva uiteindelijk de bronzen medaille mocht omhangen, ook kreeg Eva te horen ze in nabije de toekomst deel mag nemen aan de European Cadet Cups

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties