Juul Covers kondigt zijn vertrek aan als gemeentesecretaris Teylingen

Juul Covers kondigt zijn vertrek aan als gemeentesecretaris Teylingen Foto: InTeylingen

De gemeente Teylingen heeft op 23 januari bekend gemaakt dat gemeentesecretaris Juul Covers besloten heeft na de zomer ruimte te maken voor een opvolger.

De gemeentesecretaris is adviseur van de burgemeester en het college van Burgemeester en Wethouders. Hij wordt benoemd door het college van Burgemeester en Wethouders.  Juul Covers is verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en is voorzitter directie HLTsamen. 

Over het vertrek van de gemeentesecretaris schrijft de gemeente Teylingen het volgende op haar site

Hij vindt het nog steeds inspirerend leiding te geven aan de betrokken medewerkers van HLTsamen. Ook de samenwerking met het college en de mededirecteuren binnen HLTsamen is positief en collegiaal. Toch wil hij zijn ogen niet sluiten voor politiek-bestuurlijke signalen waarin wordt gesproken van een energielek tussen gemeenteraad, college en organisatie.

Covers ziet een personele wissel als een mogelijkheid voor nieuwe verhoudingen en een positieve impuls aan de samenwerking. Met zijn vertrek wil Covers de organisatie dan ook verder helpen. Hij kiest ervoor om zijn carrière buiten Teylingen en HLTsamen voort te zetten. Gezien de lange loopbaan die hij al achter de rug heeft, doet hij dat naar eigen zeggen waarschijnlijk in een lagere versnelling.

 


Reacties