Kaagpontjes varen voorlopig niet

Kaagpontjes varen voorlopig niet Foto: Pixabay

De twee fietspontjes die passagiers overzetten op de Kaag, gaan niet varen per 1 mei. Dit geldt voor het pont Warmond Zijldijk - Leiden Merenwijk en het ontje vanaf de Kaag naar Warmond/Oud Ade vaart. 

Normaal gesporken zouden de fietspontjes vanaf mei weer gaan varen. Op het kleine oppervlakte kan de 1,5 meter afstand van passagiers niet gewaardborgd worden, dus worden er geen overtochten gedaan. 

Pont Kaag - Oud Ade/Warmond

Omdat men ook op de pont 1,5 meter afstand moet houden, kunnen er in plaats van 12 fietsers, nog maar 4 mee op de overtocht van de Kaag naar Oud Ade/Warmond. De schipper vertelt aan onze collega’s van Alles in Kaag en Braassem dat hij de kosten niet kan dekken met zo weinig mensen. Dus is de pont uit de vaart tot de regels van het RIVM versoepelen.

Het pontje zet (onder normale omstandigheden) van mei tot en met september fietsers en wandelaars over tussen Hogeboom Kaag Sloepenverhuur aan de Kaag, naar camping ’t Haasje op de grens met Oud Ade en Warmond. Op hun website laten ze weten wanneer ze weer kunnen varen. 

Pont Warmond / Leiden

De gemeente laat weten dat ook het pontje van Warmond Zijldijk naar de Leidse Merenwijk niet vaart zolang de coronamaatregelen om 1,5 meter afstand vragen. 

 


Reacties