KBO Teylingen wordt Seniorenvereniging Teylingen

KBO Teylingen wordt Seniorenvereniging Teylingen Foto: Matthew Bennett voor Unsplash

Met ongeveer 2200 leden is de Seniorenvereniging een grote club in de gemeente Teylingen.  Seniorenvereniging Teylingen is opgericht op 1 september 2015 middels een besturenfusie van drie seniorenbonden KBO Sassenheim, KBO Voorhout en KBO Warmond in de gemeente Teylingen.

Nieuwe naam

Vanaf 1 februari 2019 noemen we ons officieel Seniorenvereniging Teylingen omdat naar de mening van het bestuur de naam KBO te veel het idee voedt dat we een katholieke vereniging zijn terwijl we een vereniging willen zijn voor alle senioren in de gemeente Teylingen ongeacht welke levensovertuiging. De Seniorenvereniging is en blijft wel aangesloten bij de landelijke KBO-PCOB.

Voor wie?

Seniorenvereniging Teylingen is een organisatie van en voor senioren in de gemeente Teylingen. Zij stelt zich ten doel om voor haar leden en waar relevant ook voor de andere senioren de belangen te behartigen op het gebied van wonen zorg, welzijn en financiën.

Zelfredzaamheid bevorderen

Bovendien wil Seniorenvereniging Teylingen de zelfredzaamheid van senioren bevorderen. De vereniging wil senioren zolang mogelijk gezond, actief en betrokken houden bij de maatschappelijke ontwikkelingen en heeft een actieve participatie van de leden hoog in het vaandel staan.

De plaatselijke afdeling is de plaats waar het directe contact ligt met en tussen de individuele leden en waar leden gebruik kunnen maken van diverse activiteiten.


Reacties