Kerstwens van burgemeester Carla Breuer

Kerstwens van burgemeester Carla Breuer Foto: InTeylingen

Burgemeester Carla Breuer deelt in onderstaande bericht haar kerstwens met de inwoners.  

Beste Teylingers, 

In deze tijd van het jaar verlangen we allemaal naar licht, warmte, aandacht, vrede. We branden kaarsen en doen de kerstverlichting aan. We gaan naar een kerstconcert of de nachtmis. We zoeken vrienden en familie op en geven elkaar aandacht. Vooral dat laatste vind ik belangrijk.

Met oprechte belangstelling kunnen we een lichtpuntje zijn voor een ander

Hoe waardevol is dat?! Wat zou het prachtig zijn als we allemaal een stap extra doen. Niet alleen voor onze directe omgeving, ook voor mensen verder van ons afstaan. In onze dorpen zie ik dat veel gebeuren, ik merk dat mensen omzien naar elkaar. Dat doet mij goed: er is al meer dan genoeg haat, nijd en oorlog in de wereld.

In vrede samenleven begint klein

Met een groet bij het passeren of een vriendelijke blik. Een belangstellende vraag aan de buren of een uitnodiging voor een kop thee. Het aanbod een boodschappen te halen of een fietstocht maken op een duofiets.

Laten we ons vooral niet beperken tot ons eigen kringetje, maar ons ook openstellen voor mensen die we minder goed kennen. We hebben veel te winnen als we zoeken naar wat ons bindt, in plaats van naar de verschillen. Als we proberen om echt te luisteren en ons in te leven in de ander.

Dat hoeft natuurlijk niet alleen met kerst, dat mag het hele jaar door. Maar dit is wel een mooi moment om er even bij stil te staan. Als we ons allemaal wat meer voor elkaar inzetten Dan vormen we een samenleving voor lichtpuntjes. Een Teylingen dat straalt.

Ik wens u vredige feestdagen toe!

Carla G.J. Breuer

Burgemeester Teylingen

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties