Kijk een beetje naar elkaar om

Kijk een beetje naar elkaar om Foto: Pixabay

Vanwege het coronavirus ligt er momenteel veel stil. Maar hoe kunnen we dan een beetje naar elkaar omkijken? 

Naar elkaar omzien kan op verschillende manieren

Telefonisch een praatje maken

Via Welzijn Teylingen worden vrijwilligers ingezet om telefonisch gezelschap te bieden aan mensen die alleen thuiszitten en geen (groot) eigen netwerk hebben. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat. 

Een oogje in het zeil houden door persoonsalarmering

Sommige inwoners zullen minder vaak bezocht kunnen worden door hun familie of vrienden. Dan is het ook moeilijker om te weten als er iets aan de hand is. Persoonsalarmering kan een optie zijn om een oogje in het zeil te houden. Voor de plaatsing van persoonsalarmering kan men ook bij Welzijn Teylingen terecht.

Omzien naar mantelzorgers

Kijk in de omgeving wat je zelf kunt doen voor buren of kennissen of vraag ernaar. Welzijn Teylingen vraagt speciale aandacht voor mantelzorgers die misschien nog meer ballen in de lucht moeten houden dan anders. Vraag ook eens hoe zij het redden.

Zelf een hartverwarmend initiatief gestart?

Op de website www.welzijnteylingen.nl  worden de komende weken (buurt)initiatieven verzameld waarmee inwoners en bedrijven van Teylingen elkaar kunnen ondersteunen.  Dit kan  via de mail worden doorgegeven worden.

Bereikbaarheid Welzijn Teylingen

Welzijn Teylingen is per e-mail bereikbaar via info@welzijnteylingen.nl. En telefonisch van maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur en vrijdag tot 13.00 uur via telefoonnummer 0252 – 231805. Meer informatie is te vinden op www.welzijnteylingen.nl.


Reacties