Kinderen helpen Kinderen

Kinderen helpen Kinderen Foto: ieder kind een bal

Dit is een samenwerking tussen Stichting De Combibrug, Movement on the Ground en Stichting Elk Kind Een Bal, waarbij kinderen centraal staan. In dit project komen kinderen in Nederland in actie om kinderen, die dit nodig hebben waar ook ter wereld, te helpen. In het eerste jaar van het project Kinderen helpen Kinderen is er gekozen om de kinderen op Lesbos te helpen, gevluchte kinderen uit landen als Syrië, Irak en Afghanistan.

Actief op Lesbos

Movement on the Ground MOTG is al 4 jaar actief op Lesbos en probeert de leefsituatie voor de mensen in Kamp Moria en Kara Tepe te verbeteren. MOTG gelooft dat ieder mens recht heeft op een veilige plek om te leven, om te leren en bij te dragen aan de wereld.

Er wordt geld ingezameld om voetballen te kunnen kopen, zodat alle kinderen die meedoen met het voetbalproject in Lesbos een eigen bal krijgen. Met een bal heeft een kind altijd iemand om mee te spelen (www.elkkindeenbal.nl). Hiernaast reizen enkele medewerkers van de organiserende stichtingen in september naar Lesbos, om de handen uit de mouwen te steken en mee te draaien met het sportproject. Ook zullen we kijken waar we nog meer bij kunnen dragen om de kinderen te ondersteunen.

Wat gaan ze doen:

Met 10 basisscholen in de gemeente Teylingen en 1 school in Nieuw Vennep starten we dit project. Door middel van een 4 weeks lesprogramma leren de kinderen meer over de situatie op Lesbos. Het lesprogramma staat vol interessante weetjes, leuke opdrachten, vlogs en boodschappen van bekende Nederlanders die zich ook inzetten voor MOTG. Na de eerste 2 weken gaan de kinderen d.m.v. een Heitje voor Karweitje geld inzamelen.

Spetterende koningsspelen

Om de kinderen te motiveren en te bedanken voor hun inzet organiseren De Combibrug een spetterende koningsspelen. Als afsluiting zullen we 17 mei bekend maken hoeveel we met elkaar hebben opgehaald tijdens een event op Sportpark Elsgeest. Iedereen is vanaf 12 uur van harte welkom om dit spannende moment bij te wonen!


Reacties