Kinderstad heeft hout nodig

Kinderstad heeft hout nodig Foto: Kinderstad

Kinderstad begint maandag 19 augustus. Maar toen vandaag het hout geleverd werd op de ijsbaan, zag de organisatie dat het veel minder is dan verwacht. Ze roepen bedrijven en inwoners op om hout te doneren voor de huttenbouw.

De organisatie is deze week al druk met de voorbereidingen zodat maandag Kinderstad van start kan.

35% minder hout dan voorgaande jaren

Vrijdags wordt traditiegetrouw het hout geleverd door verschillende partijen, maar door een inschattingsfoutje bij een leverancier kwamen ze minder hout brengen dan voorgaande jaren.

De hoeveel hout die we nu hebben is niet voldoende om bouwwerken te timmeren zoals de kinderen gewend zijn.’ – Bas Leeflang, organisatie Kinderstad

Kinderstad verwelkomt maandag bijna 100 kinderen die enthousiast aan de slag willen gaan met hun hut. De organisatie schat dat er nu zo’n 35% minder hout beschikbaar is om te bouwen. Genoeg om te timmeren, maar het zal tegenvallen dat er alleen hout voor een kleine hut beschikbaar is.

Hout doneren

Heb jij of heeft jouw bedrijf hout over dat je wilt doneren aan Kinderstad? Denk hierbij aan pallets, planken en platen. Neem contact op met de organisatie via info@kinderstadsassenheim.nl of breng het maandagochtend langs bij Kinderstad op de ijsbaan aan de Kagerweide in Sassenheim.

 


Reacties