Kledinguitverkoop bij Kledingbank Teylingen

Kledinguitverkoop bij Kledingbank Teylingen Foto: InTeylingen

Zaterdag 29 februari houdt kledingbank Teylingen weer een verkoopochtend van tweedehandskleding of kun je een kijkje nemen achter de schermen bij deze lokale kledingbank van Sassenheim, Warmond en Voorhout.

Het begrip Voedeselbank kent iedereen wel, maar bij het woord 'Kledingbank' zie je vaak vraagtekens op de gezichten. 

Wat is een kledingbank?

In de Duin- en Bollenstreek leven mensen die (tijdelijk) onvoldoende financiële middelen hebben om hun gezin of zichzelf te kleden. De doelstelling van Stichting Kledingbank Teylingen is om goede herbruikbare kleding in te zamelen en dat gratis aan deze groep te verstrekken. De kledingbank Teylingen is een modezaak, met paskamers e.d. alleen zonder kassa. Inwoners uit de Duin- & Bollenstreek, die geen geld hebben om kleding en schoenen te kopen voor hun gezin of zichzelf kunnen hier terecht. Vrijwilligers sorteren de kleding en schoenen. Dit doen zij in het gebouw achter de brandweergarage in Sassenheim. De kledinguitgifte is mogelijk door bijdragen van bedrijven en particulieren.

Kledingverkoop

Aan het einde van elk seizoen of zoals je wilt aan het begin van een seizoen wisselen zij de kleding in hun winkel. Daaraan voorafgaand kan iedereen langskomen om kleding die in de rekken hangt te kopen.

Het overgrote deel van de kledingstukken wordt verkocht voor €.2,- per stuk. Soms is de prijs iets hoger.

Opbrengst kledingverkoop

Van de opbrengst schaft de kledingbank voor haar klanten pyjama’s en onderkleding aan. Op het lijf gedragen goed nemen zij om hygienische redenen niet in, maar daar is natuurlijk bij de doelgroep wel vraag naar.
Maar ook gebruiken zij de opbrengst voor de vaste lasten zoals huur en energiekosten

Kijk je in de keuken bij de Kledingbank

Ook is de Kledingbeurs een mooi moment om eens rond te kijken en te praten met de vrijwilligers. Wellicht brengt het bezoekers op het idee om het team te versterken.

Wanneer:  29 februari 2020
Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur
Waar: Parklaan 176d in Sassenheim
            (dit is achter de brandweerkazerne op de Oosthaven in Sassenheim)

Zie ook de website : www.kledingbankteylingen.nl

 


Reacties