Kleintje Pils naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea

Kleintje Pils naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea Foto: Kleintje Pils

De pretband uit Sassenheim heeft een bijzondere uitnodiging gekregen. Kleintje Pils is gevraagd om de schaatsers op de Olympische Spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea muzikaal te ondersteunen.

Eerst mocht de Paus al genieten van de muzikale kunsten van het dweilorkest, nu kwam de uitnodiging van het Olympisch Organisatiecomité zelf. Zij zijn onder de indruk van de fantastische Hollandse schaatssfeer die Kleintje Pils neer weet te zetten, en heeft de band gevraagd ook naar Zuid-Korea te komen. 

Veel podia voor Kleintje Pils tijdens de Olympische Spelen

De schaatshal Gangneung Science Oval in Gangneung is tijdens de Olympsiche Spelen twee weken lang het centrum van de schaatssport én het podium van Kleintje Pils. In deze periode gaan ze de schaatsers en ijshockeyers muzikaal aanmoedigen.
Maar het dweilorkest is ook gevraagd om te spelen bij verschillende ceremonies, het IOC wil een promofilmpje met Kleintje Pils maken en je gaat de band ongetwijfeld zien in het Heineken House. 

Natuurlijk zijn we best trots dat we ons land in Korea mogen vertegenwoordigen. We hebben de laatste maanden hard gerepeteerd en het repertoire flink uitgebreid, zelfs met Koreaanse muziek. We gaan ons uiterste best doen om een geweldige prestatie neer te zetten.’ – Ruud Bakker, Kleintje Pils

Niet de eerste Olympische Spelen

Zo'n uitnodiging is natuurlijk heel gaaf, maar het is niet de eerste keer dat Kleintje Pils aanwezig is op het grote sporteent. Dit wordt al de achtste Olympische Spelen van Kleintje Pils. Zo waren ze eerder aanwezig in Salt Lake City, Vancouver en vier jaar terug in Sotsji.

Het koper is gepoetst, de klompen staan klaar; Korea, here we come!’ – bandleden Kleintje Pils


Reacties