Knokken met respect tijdens judotoernooi bij Kaizen

Knokken met respect tijdens judotoernooi bij Kaizen Foto: Sportschool Kaizen

Zaterdag 13 april waren de judoka’s van 12 jaar en ouder aan de beurt bij het ne-waza toernooi van sportschool Kaizen in Voorhout.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zaterdag was deel twee van het 8ste grote ne-waza toernooi van sportschool Kaizen. Een weekeind eerder was de jongere jeugd aan de beurt. Nu stonden er 68 12-plussers op de mat.

Oudere jeugd: wurg- en houtgrepen

Bij ne-waza van 12 tot 15 jaar draait het om een grondgevecht waarbij de judoka’s hout- en wurggrepen toegepast mogen toepassen. Na elke strijdt wordt er keurig af-gegroet en vriendschappelijk de handen geschud.

De vechtlust bij sommige jeugdige judoka’s is heel leuk om te zien. Er werd soms flink hard gestreden en werd daardoor een flink spannende pot judo. Waar ik dan heel erg van kan genieten is als wanneer twee judoka’s in een gevecht het beste van zichzelf hebben gegeven. Beiden helemaal leeg zijn in kracht en energie elkaar alsnog ,na de bekendmaking van de winnaar, respectvol buigen en waardering uitspreken over het judo van de ander. In mijn ogen is dit exact wat sport dient in te houden!’ - Johan Zagers , eigenaar sportschool Kaizen

Gemengde poules bij de senioren

Voor de senioren grondgevechten hadden zowel mannen als vrouwen aangemeld; zij speelden in gemengde poules.

 ‘Stoeien op de grond is de zwaarste manier van stoeien die er bestaat. Je hebt continu de druk van je tegenstander op je en je bent continu bezig met verdedigen en aanvallen tegelijkertijd. Elk ledemaat is actief en naarmate een wedstrijd voortduurt vloeit de kracht in de armen en benen weg en begint alles te verzuren. Desondanks moet je doorknokken wil je de wedstrijd winnen, die ander geeft ook niet zomaar op. Dit betekent dat je in elk gevecht jezelf helemaal leegpompt aan energie, en dat vijf wedstrijden op een rij.’- Johan Zagers

Uitreiking gele band

Leraar Johan had nog een verrassing voor judoka Maja Tomaka. Na de wedstrijden overhandigde hij haar de gele band wegens beheersing van de technieken, leergierigheid en haar vechtlust.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties