Koop lokaal: De Brilstore in Voorhout reeds geopend, Clair Optiek Sassenheim volgt binnenkort

  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen

De Brilstore is sinds vandaag weer geopend en binnenkort volgt Clair Optiek in Sassenheim. Bezoekers kunnen bij de optiekwinkels terecht voor specifieke vragen, oogmetingen, aanschaf van een nieuwe bril of lenzen, afstellen van een bril, reparaties of het ophalen van artikelen. In de winkels zijn strikte veiligheidsmaatregelen toegepast om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De opticien sloot aanvankelijk de deuren als gevolg van de coronamaatregelen. Vanaf dinsdag 12 mei is de Brilstore in Voorhout weer volledig geopend.  

De afgelopen tijd zijn in onze winkels veel aanpassingen verricht Er zijn belijningen aangebracht, een looproute, speciale schermen en na iedere contactmoment worden de apparatuur en stoelen gedesinfecteerd. Dit alles om onze klanten op een verantwoorde manier te kunnen helpen.  - Anton Kreike, eigenaar de Brilstore en Clair Optiek

Oogmetingen

De opticiens van de Brilstore en Clair Optiek gaan weer oogmetingen uitvoeren. Beide winkels hebben een protocol opgesteld waardoor het verrichten van oogmetingen op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. In de oogmeetruimte zijn tussenschermen geplaatst en dankzij de modernste apparatuur wordt er op gepaste afstand gewerkt, zonder fysiek contact.

Oogdrukmetingen

De oogdrukmetingen worden op dit moment nog niet uitgevoerd. Je kunt wel al een e-mail sturen om aan te geven dat je een oogdrukmeting wilt laten uitvoeren. Als de oogdrukmetingen weer verricht kunnen worden neemt de opticien contact met je op om een afspraak in te plannen.  

Grootste brillencollectie

Brillen en zonnebrillen passen op afspraak

Een nieuwe bril of zonnebril uitzoeken is natuurlijk ook mogelijk, maak hiervoor een afspraak bij de winkel in Sassenheim of Voorhout. Samen met de opticien/verkoopmedewerker zoek je mooie en geschikte monturen uit. De opticien zal je de brillen aanreiken. De gepaste monturen worden hierna gedesinfecteerd. 

Afstellen, afpassen van brillen

Het afstellen van brillen gaat anders dan je gewend bent. De medewerkers vragen je de bril zelf op en af te doen. Ze kijken op gepaste afstand en stellen de bril bij, tussendoor dien je zelf de bril neer te leggen, zodat zij deze weer kunnen oppakken. Laat je bril alleen bijstellen als dat noodzakelijk is.

Contactlenzen

Lenzen bestellen

Bestel op tijd nieuwe lenzen indien je aan vervanging toe bent. Langer je lenzen dragen, is niet verantwoord en wordt met klem afgeraden.

  • Géén klachten: bestel je lezen telefonisch, per e-mail of per Whatsapp 06-82712217 (24/7).
  • Bij oogklachten of voor nader overleg kun je per e-mail een afspraak maken voor een telefonisch consult.

Het aanpassen van contactlenzen wordt nog niet uitgevoerd, net zoals de lensinstructies. Lenscontroles worden uitgesteld tot een later moment of over een halfjaar. Bij vragen kun je altijd bellen of mailen.

Lenzenvloeistof kopen of iets afhalen?

In de winkels worden maximaal vier personen toegelaten. Kom je Lenzen bestellen, lensvloeistoffen kopen of iets afhalen, bewaar dan gepaste afstand of wacht buiten als de winkel reeds aan haar limiet zit. Kom zoveel mogelijk alleen dan kan een andere klant ook nog naar binnen.

"Natuurlijk gaat alles voorlopig op een andere manier dan iedereen gewend is. Wij volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en ons gezond verstand. Wij vragen de bezoekers onze aanwijzingen te volgen om iedereen zo veilig en prettig mogelijk te kunnen helpen. We hopen uw begrip, heb oog voor elkaar en graag weer tot ziens!". - Anton 

Afspraak maken?

Om de bezoekers van de winkels zo goed mogelijk van dienst te zijn wordt op afspraak gewerkt. De medewerkers van Clair Optiek of de Brilstore bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Sassenheim

Klik op het e-mail adres om een afspraak te maken voor Sassenheim: info@clairoptiek.nl. De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 9:00 – 18:00 uur, zaterdag van 9:00 - 17:00. Voorlopig geen koopavond.

Voorhout

Klik op het e-mail adres om een afspraak te maken voor Voorhout: info@debrilstore.nl. De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 - 18:00, zaterdag van 9:00 - 17:00.


Reacties