Koreanen én koning gaan uit hun dak op Kleintje Pils

Koreanen én koning gaan uit hun dak op Kleintje Pils

Op het middenterrein in The Olympic Oval, vanaf de tribune en in het Holland Heineken House; dweilorkest Kleintje Pils steelt de harten van de sporters en het publiek op de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Hollandse reuzen op klompen

Kleintje Pils is nu een paar dagen in Pyeongcang en Olympisch Korea kan voor hen al niet meer stuk. Ze worden op handen gedragen, met name door de Koreanen zelf. Zij zijn helemaal verrast door de veertien ‘Hollandse reuzen op klompen’ met hun opzwepende muziek en aanstekelijk enthousiasme. 

Optreden voor de gouden race van Sven 

De eerste schaatsdag was direct een mooie start met een Hollands podium en een verrassende gouden plak voor Carlijn Achtereekte. 

Zondag sidderde de Olympic Oval tijdens de rit van Sven Kramer op de 5000 meter, die daarmee een gouden race reed en al zijn concurrenten het nakijken gaf. Vlak daarvoor mocht Kleintje Pils op het middenterrein een optreden geven voor het schaatspubliek. Onze Koning Willem Alexander op de eretribune bekroonde het optreden met een groot applaus. 

Koreanen uit hun dak op Gangnam Style van Kleintje Pils

Vlak voor vertrek naar Korea heeft de pretband het nummer Gangnam Style ingestudeerd. En dat blijkt nu al de grootste hit in Gangneung. De anders zo ingetogen Koreanen gaan uit hun dak zodra Kleintje Pils de eerste noten inzet. 

En de heren hebben een drukke agenda; meteen na het optreden gingen ze door naar het Holland House, op steenworp afstand van het schaatsstadion. Het werd een groot feest tot in de kleine uurtjes. 

Een eigen team van ‘bodyguards’

Maandag was de grote dag van Ireen Wüst, maar de mannen hadden voor de wedstrijd nog even de tijd om op pad te gaan. Het Koreaans Olympisch Comité is heel zuinig op de Sassemse band; alles wat ze doen wordt begeleid.
Dus toog Kleintje Pils, mét hun vaste Koreaanse begeleidingsteam, naar de historische binnenstad van Gangneung voor de oude ondergrondse vismarkt en een traditioneel Koreaans diner.

De heren spelen natuurlijk niet alleen muziek, ze hebben ook tijd om de wedstrijden te kijken. Zoals de wedstrijd van Ireen Wüst, spannend tot de laatste seconde. Euforisch ging het publiek uit zijn dak voor haar gouden medaille en het verdiende brons voor Marit Leenstra. 

Kleintje Pils speelde zowel voor de wedstrijd en tijdens de dweilpauze op het podium in het middenterrein. Dat vinden ze hier absoluut respectvol naar de ‘So exciting famous mopping band from Holland’. 

Waardering van de koning

Niet alleen de Koreanen zijn gek op het dweilorkest, ook Koning Willem Alexander juicht Kleintje Pils toe vanaf de VIP-tribune. En na de gouden race van Ireen, kwam de koning naar de heren toe om zijn waardering uit te spreken. 

En vandaag staat er een nieuwe uitdaging voor de mannen op de agenda: spelen bij de IJshockey! Op de helft van de wedstrijd blijken ze ook hier in de smaak te vallen; ze zijn ook gevraagd om te spelen bij de wedstrijd USA tegen Team Rusland straks. 


Reacties