Korte termijn veiligheidsmaatregelen Herenweg in Warmond

Korte termijn veiligheidsmaatregelen Herenweg in Warmond Foto: GoogleMaps

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt de Herenweg in Warmond aangepast. Doordat deze herinrichting een omvangrijk project is wordt er in fases gewerkt. Begin 2020 zijn inwoners uit Warmond en de directie van Basisschool de Buitenplaats bij elkaar gekomen om korte termijn maatregelen te bespreken.

Korte termijn maatregelen

Het volgende is hieruit voort gekomen: 

Smiley: er komt  een extra smiley (of: snelheidsinformatie display) voor de doorgaande weg door Warmond. Het bord toont de snelheid met een positieve of negatieve smiley. Er zijn 5 locaties bepaald waar de smiley afwisselend komt te hangen. De levertijd van de smiley is ca. vier weken, daarna wordt hij geplaatst. 

Borden en markering: waarschuwingsborden en wegmarkeringen verhogen de aandacht van de weggebruiker op de verschillende locaties. Dit wordt over ongeveer vier weken aangelegd.

Zebra bij de school: ter hoogte van de Laan van Oostergeest krijgt de zebra binnenkort een extra lichtmast geplaatst zodat overstekende voetgangers beter zichtbaar zijn.

Klaar-overs: de school probeert weer dagelijks klaar-overs bij de oversteek te regelen. De gemeente kan de klaar-overs ondersteunen met rood-witte draaibomen. 

30 km/u op een zeer smal deel: bewoners van de Herenweg hebben gevraagd om voor het deel tussen de Lockhorstlaan en Padoxlaan, vooruitlopend op de herinrichting, 30 km/u als maximum snelheid in te stellen. Op dit weggedeelte halen automobilisten regelmatig fietsers in wat tot onveilige situaties leidt. De verkeersadviseur van de politie heeft vanwege deze situatie inmiddels positief geadviseerd op het verkeersbesluit. De gemeente neemt het verkeersbesluit zo spoedig mogelijk en het 30 km/u bord zal gelijk geplaatst worden met de andere borden. 

Op de tekening is te zien welke maatregelen waar komen. De korte termijn maatregelen zijn voor de verkeersveiligheid.

Herinrichting Herenweg

De herinrichting Herenweg volgt na de vervanging van de Warmonderhekbrug. De gemeenteraad heeft inmiddels geld beschikbaar gesteld. Eerst wordt gestart met het vervangen van de Warmonderhekbrug. Deze werkzaamheden starten na de zomer van 2020. Aansluitend starten de werkzaamheden aan de Herenweg, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. 

 


Reacties