Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ bij Bibliotheek Bollenstreek

Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’  bij Bibliotheek Bollenstreek

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) neemt Denise Bontje ouders met kinderen tussen de 0 en 6 jaar, mee tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans? 

Ouders van een peuter of kleuter zullen gemerkt hebben dat de afgelopen maanden steeds meer gebruik wordt gemaakt van het beeldscherm. Veel ouders worstelen met het vinden van een goede balans en maken zich zorgen om de schermtijd van hun kind. Denise Bontje laat zien hoe ouders hun peuter of kleuter op een bewuste manier in aanraking kunnen laten komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Ze geeft praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. 

 

Over Denise Bontje 
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar. 

 

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Een webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen. Deelname is gratis en aanmelden gaat via www.bibliotheekbollenstreek.nl/mediaukkie.

 

Praktische informatie

Datum: 31 maart

Tijd: 20 uur tot 21 uur 

Locatie: online

Deelname: gratis

Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/mediaukkie


Reacties