Leander vd Geest wint marathon klassement

Leander vd Geest wint marathon klassement Foto: ©schaatspeloton.nl

Na de natuurijswedstrijden in Zweden moest er nog één marathonwedstrijd gereden worden voor het klassement van de KPN Marathon Cup. In de Elfstedenhal in Leeuwarden werd de finale wedstrijd voor de Heren Beloften, voor Dames Topdivisie en Heren Topdivisie verreden. Leander van der Geest ging bij de Beloften met de Cup naar huis.

Tot het einde spannend

Leander van der Geest (WIJC) stond al heel lang aan de kop van het klassement, maar hij kon in de laatste wedstrijd nog altijd ingehaald worden. Opletten was dus het devies en dat deed Leander. Er was een kopgroep weg met daarin drie mannen van de ploeg Bouwpartners. Een van de drie was een grote concurrent voor de eindoverwinning, Casper de Gier, die dus hulp had van twee ploeggenoten. Verder bestond de kopgroep uit Yves Vergeer (WIJC) en Hendrik Poelstra . Toen het klassement hem bijna uit handen leek te glippen, lukte het Van der Geest toch nog de oversteek vanuit het peloton naar de kopgroep te maken.

Casper de Gier ontsnapte in de slotfase uit die kopgroep en kwam alleen over de finish. Het podium van deze finale was verder voor Remon Vos (2e) en Harm Visser (3e). Yves Vergeer werd 5e en Leander van der Geest was de laatste van de kopgroep die over de streep kwam. Dat leverde Van der Geest genoeg punten op voor de overwinning van het klassement van de KPN Marathon Cup.

Klassement Heren beloften

Na 14 wedstrijden staat Leander van der Geest in het klassement op nummer 1 met 248,2 punten. Met 234,2 punten is Casper de Gier 2e, met 173,2 punten is Ruud Slagter. Yves Vergeer, die door de langebaanwedstrijden en World Cups niet aan alle marathonwedstrijden heeft deelgenomen, eindigt in het klassement toch nog op de 9e plaats. Kees Heemskerk werd in deze laatste wedstrijd 25e en vindt zich in het klassement terug op de 34e plaats.

Dames Topdivisie

Irene Schouten deed mee aan deze laatste wedstrijd en weer ging zij met de dagwinst naar huis, net als alle andere keren dat zij aan de marathoncompetitie deelnam. Manon Kamminga (A6) werd tweede en Imke Vormeer werd derde. Lisa van der Geest (WIJC) finishte als 4e en Loesanne van der Geest (WIJC) reed naar de 10e plaats. Anne Leltz (WIJC) werd 31e. Iris van der Stelt (WIJC) moest er in de 69e ronde af.

Dames klassement

Manon Kamminga reed alle wedstrijden in de KPN marathon competitie en heeft op een wedstrijd na ook steeds veel punten gehaald. Zij won dan ook het dames klassement met 259.2 punten. Tweede werd Imke Vormeer met 225 punten en op de derde plaats met 220.8 punten is Irene Schouten geëindigd.


De WIJC-ers: op plaats 5 Iris van der Stelt, op plaats 10 Lisa van der Geest, op plaats 30 Loesanne van der Geest. Anne Leltz heeft zich dit eerste jaar in de Topdivisie goed laten zien, in het klassement staat  zij op de 53e plaats. Ook voor de ploegen is er een klassement, dat is gewonnen door mkbasics.nl, de ploeg van Iris van der Stelt en Lisa van der Geest. Nedflex, de ploeg van Loesanne van der Geest eindigde op de 2e plaats.

Geef uw mening

Dit is een test poll van Steffen

Hierbij een test omschrijving


Reacties