Leerlingen ontvangen thuiswerkpakket van schooltuinteam Park Rusthoff

Leerlingen ontvangen thuiswerkpakket van schooltuinteam Park Rusthoff Foto: Helene van 't Hof

Het schooltuinieren in Park Rusthoff ligt op dit moment stil. Omdat de leerlingen hun schooltuin missen biedt het schooltuinteam deze leerlingen het thuiswerkpakket 'van zaadje naar slaatje' aan, zo kunnen ze alsnog zelf aan de slag en een heerlijk gerecht kweken. 

Met je handen in de aarde, in plaats van online schoolwerk maken, lekker even iets anders. De leerlingen kunnen de salade kweken in eigen tuin, op het balkon of desnoods in de vensterbank. Niet op de schooltuin maar thuis leren ervaren hoe het is te zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en smullen.

Van zaadje naar slaatje in eigen tuin

Met “van zaadje tot slaatje” sluit Schooltuin Sassenheim aan bij de campagne van het IVN . In een paar weken tijd kweken de leerlingen hun eigen salade. Ondersteund met leerzame instructie video’s . Stap voor stap worden de leerlingen meegenomen in de zorg voor hun eigen moestuintjes.

Afgelopen week zijn de leerlingen van de deelnemende scholen op de schooltuin in Park Rusthoff langs geweest, om op gepaste afstand, hun zaadjes op te halen. Een kijkje op de tuin zat er wel in.

Aangepaste schooltuin is er klaar voor

Helaas geen 130 eigen tuintjes voor de leerlingen dit jaar. Ditmaal worden stroken ingezaaid en beplant. Als de situatie het mogelijk maakt worden de leerlingen ontvangen en de lessen daarop aangepast. Het fruit is gesnoeid en de aardbeien zitten in de goot. Afwachten wat de komende periode gaat brengen.


Reacties