Leerlingen RLS geven zelf les op basisschool

Leerlingen RLS geven zelf les op basisschool Foto: Rijnlands Lyceum Sassenheim

Tijdens de Europese Dag van de Talen gingen in heel Nederland leerlingen van tweetalige middelbaaronderwijs, naar een basisschool om les te geven in een andere taal. Zo ook de tweedeklassers van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Door middel van spelletjes in verschillende talen, leerden ze de basisschoolleerlingen Engelse, Duits en Franse woordjes. 

Lesgeven op eigen basisschool

In totaal bezochten 35 leerlingen van de tweede klas van het tweetalig onderwijs, 8 groepen 8 in de regio – sommige gingen naar hun eigen oude basisschool. Elke uit tto2 was terug op haar oude school De Startbaan:

Ja, ik werd herkend hoor door leerkrachten en een paar leerlingen. Dat was leuk, ook leuk om de school terug te zien. Met drie andere klasgenoten en een leerling uit de vijfde klas van tweetalig vwo en een taaldocent lieten we zien hoe leuk het is om een taal te leren. We gebruikten daarbij allerlei spelletjes, zoals kwartetten in het Frans, memory in het Duits en domino, bingo, Pictionary en snakes&ladders in het Engels.’ – Elke, leerling tto 2 RLS

Ook de leraren van zowel het RLS als De Startbaan waren te spreken over de actie. De middelbare scholieren werden warm onthaald en de basisschoolleerlingen deden enthousiast mee met de bijzondere taalles, die met net zoveel enthousiasme werd gegeven door de tto’ers.

 


Reacties