Leuke tips om de paas/coronatijd thuis door te brengen

Leuke tips om de paas/coronatijd thuis door te brengen

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zitten veel inwoners uit Teylingen tot en met 28 april thuis. Gelukkig hoef je je niet te vervelen met deze tips. 

Puzzelen
Michiel Rote heeft een digitale puzzel gemaakt. klik hier om naar de Bloembollenveldenpuzzel te gaan. Klik hier voor de puzzel van station Sassenheim. 

Brief aan...
Kun je tijdelijk niet naar je familieleden of vrienden? Schrijf hen een brief. 

Kaarten maken
Diverse zorginstellingen hebben al aangeven graag kaarten te ontvangen voor hun bewoners. In Voorhout is een speciale kaartenactie gestart, zelfgemaakte kaarten of gewone blanco wenskaarten mogen in de witte tonnen bij de Plus en Albert Heijn gedaan worden.

Boek lezen
Heb je al eens een e-book gelezen? Met de online Bibliotheek heb je ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot je beschikking. Klik hier voor de Media Ukkie Dagen. 

Film(s) kijken
Je kunt natuurlijk altijd nog een film opzetten. Van Disney tot en met Netflix: er is genoeg keuze. Een bak popcorn erbij en een glaasje fris en je bent klaar. Ziggo heeft voor haar digitale tv-klanten Film1, Kids & Comedy zenders open gezet, ook zenden ze voor alle klanten extra content voor kids en cabaret uit op kanaal 13.

Bakken
Ga bijvoorbeeld de keuken in. De supermarkten zijn open en je kunt er lekker de tijd voor nemen: bakken! Appeltaart, koekjes, brood, noem het maar op. Ideaal om samen met je kinderen te doen.

Kamperen in eigen huis
Hou een pyjamadag en ga kamperen in eigen huis. Bouw een hut van stoelen en dekens en leg de matrassen naast elkaar. Zaklamp en boeken erbij en je bent compleet.

Spelletjes spelen
Monopoly, puzzelen of gewoon kaarten. Trek je spellen uit de kast en ga er eens lekker voor zitten. De dag vliegt voorbij!

Knutselen
Tekenen, kleuren of zelfs schilderen. Haal de tafel leeg en haal jullie creatieve zelf naar boven. Wie weet wat er voor moois uitkomt.

  • Klik hier om te zien hoe Jeugdclub Voorhout je leert je eigen knuffelbeer te maken.
  • Klik hier voor een bouwplaat van een vrachtwagen
  • Klik hier te zien waar je de materialen voor een kijkdoos van Lucky's bowling kunt halen
  • Klik hier voor meer inspiratie

Pubquiz
De Quizmasters uit Voorhout hebben een pubquiz in elkaar gezet. Je kunt je antwoorden niet meer insturen,maar het is wel leuk om de quiz achteraf te spelen als je je echt verveelt. 

Visit Keukenhof
Kun je niet naar de mooiste bloementuin van Nederland dan brengen ze deze naar jou toe. Bekijk hier de filmpjes van het Keukenhof. 

Even naar buiten

Stoepkrijtchallenge

Maak een mooie tekening met stoepkrijt. Is je eigen stoep mooi gekleurd verras de ouderen bij je in de straat met een mooie tekening voor de deur. Dit kan ook in de buurt van verzorgingshuizen in Teylingen. Klik hier om een doosje stoepkrijt te vragen. 

Berenjacht
Inwoners uit Teylingen geven massal gehoor aan de oproep om beren voor hun raam te plaatsen. Aan jou om ze te gaan zoeken. Voor iedereen leuk om te doen als je een ommetje maakt. klik hier voor Berenjacht in Voorhout. Klik hier voor Berenjacht in Sassenheim

Wandelen of fietsen

Een stukje wandelen of rondje fietsen mag, maar hou je aan de regels. Ga je via de loosterweg richting Lisse dan is het mogelijk dat deze wegen zijn afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Burgemeesters roepen recreanten op om niet naar de Bollenstreek te komen.  

Recreatief varen

Watersportliefhebbers mogen het water op maar ook zij wordt gevraagd zich aan de regels te houden.  


Reacties