Luchtkussenfestival Voorhout afgelast

Luchtkussenfestival Voorhout afgelast Foto: Maurice Hoogeveen

De organisatie van het Luchtkussenfestival in Voorhout heeft de moeilijke keuze gemaakt om het kinderevenement af te lassen. Het coronavirus maakt het voor de vrijwilligers onmogelijk om een goed evenement neer te zetten.

De 15de editie van het Luchtkussenfestival stond op de agenda voor zondag 7 juni.

Coronamaatregelen

Door de aangescherpte maatregelen van de overheid zijn (vergunning plichtige) evenementen tot 1 juni verboden. Het is onzeker of festivals na 1 juni weer mogen of dat de datum nogmaals verlengd wordt om het coronavirus te bestrijden.
De onzekerheid en korte termijn waarop geschakeld moet worden, maakt het voor de organisatie een te complexe opgave om dit grote evenement te organiseren.

Ook een latere datum in de zomervakantie is geen optie: er is dan te weinig tijd om een volwaardig Luchtkussenfestival neer te zetten.

In 2020 daarom geen Luchtkussenfestival in Voorhout. Het 15de jubileum wordt gevierd in 2021.

Hoewel de organisatie het afgelasten betreurt, is zij vanzelfsprekend van mening dat de gezondheid van ons allen nu voorop staat. Het bestuur van de Stichting Luchtkussenfestival Voorhout is vastberaden om in 2021 de 15e editie, wanneer de zorgen over het corona virus hopelijk voorbij zijn, er weer een groot, ouderwets feest van te maken.’ – organisatie Luchtkussenfestival Voorhout op Facebook

 


Reacties