Mannendag bij Zonnebloem Voorhout

Mannendag bij Zonnebloem Voorhout Foto: Zonnebloem Voorhout

Op woensdag 4 september werd het jaarlijkse 'man-only uitstapje door de Zonnebloem afdeling Voorhout georganiseerd. Deze inmiddels jarenlange traditie wordt enorm gewaardeerd door de manlijke leden van de Zonnebloem en is ieder jaar weer een feestje.

Door organisatorische redenen kon het geplande bezoek aan het onlangs heropende Naturalis Leiden op het laatste moment niet doorgaan. Gelukkig was Cok van Steijn van de Historische Kring Voorhout direct bereid een presentatie te geven in het kenniscentrum van de HKV.

Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers gaf Cok een uitgebreide presentatie met veel foto’s over allerlei bekende en belangrijke Voorhouters. Van (bollen)boeren tot burgemeesters, en ook de geestelijken werden niet vergeten. Voor veel mannen een feest der herkenning. Zelfs Cok kon zijn, toch al zeer uitgebreide kennis, vergroten door de aanvullingen die vanuit de zaal gegeven werden. De HKV is 2x per maand te bezoeken om gezellig te kletsen of de indrukwekkende verzameling foto’s en ander historisch materiaal te bekijken.

Ter afsluiting verplaatste het gezelschap zich naar Café-Restaurant Welgelegen om  onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig na te praten. Ondanks het “geïmproviseerde” uitje was het weer een geslaagde dag. Na afloop werden de gasten door de vrijwilligers van de Zonnebloem met de auto naar huis gebracht.


Reacties