Marente lanceert eigen kookboek

Marente lanceert eigen kookboek Foto: Marente

In de Kookboekenweek heeft Marente zijn eigen kookboek uitgegeven. Gericht op het koken van lekkere maaltijden voor kleinschalige woongroepen.

Het Kookboek voor kleinschalige woongroepen is vandaag, donderdag 15 november, gepresenteerd in Bolero Voorhout. Alle woongroepen van Marente waar zelf gekookt wordt, ontvangen een exemplaar. 

Van koks, voor koks en verzorgenden

Het boek is geschreven door drie bevlogen koks met jarenlange ervaring in de zorg, die hun zorgcollega’s een handje willen helpen.

De 50 pagina’s van het kookboek staan vol met lekkere recepten om samen met bewoners een lekkere, gezonde maaltijd te bereiden. Herkenbare recepten zoals de beste erwtensoep, maar ook mini-pizza’s en smoothies.

Maar ook handige tips en weetjes komen aan bod, zoals herkenning van vroeger door kaneel toe te voegen aan een recept. Of een bepaalde manier van serveren voor bewoners met slechte ogen.

Goed eten is niet alleen medisch noodzakelijk, maar is ook een moment om van te genieten. Een hoogstpersoonlijke beleving, elke dag weer.’ – Jaco Groen, medeauteur van Kookboek voor kleinschalige woongroepen 

Ontstaan van het kookboek

Het idee voor het kookboek ontstond nadat Jaco Groen en Dirk Pieter voor de tweede keer de hoofdprijs voor het ‘Beste menu in de zorg’ wonnen. Willem Vogels, die al eerder een succesvol kinderboek schreef, sloot aan om het trio schrijvers compleet te maken. Zoveel kennis en ervaring, dat moest gebundeld worden bij Marente. Zo ontstond Kookboek voor kleinschalige woongroepen.

 


Reacties