Meer autodiefstallen in Teylingen

Meer autodiefstallen in Teylingen Foto: Overstappen.nl

In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Teylingen toegenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 42 procent meer auto’s gestolen.

Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Teylingen de afgelopen jaren een stuk onveiliger te zijn geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 7 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gestegen tot 10 auto’s. Sinds 2016 steeg het aantal diefstallen ieder jaar, tot 13 in 2019, alleen dit afgelopen jaar is het aantal weer een klein stukje gedaald naar 10. Dit patroon komt overeen met het verloop in de omliggende gemeenten Oegstgeest en Noordwijk, concludeert vergelijkingssite Overstappen.nl op basis van data van de Politie. In andere omliggende gemeenten is het aantal diefstallen alleen maar gedaald.

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Zuid-Holland voor de periode van 2016 tot 2020.

Negatief nieuws

Het stijgende aantal autodiefstallen is negatief nieuws voor iedereen die een autoverzekering afsluiten wil in Teylingen. Een stijging van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan een autoverzekering in Teylingen veel duurder zijn dan in Lisse, waar jaarlijks veel minder auto’s worden gestolen.


Reacties