Meer vliegverkeer boven Teylingen door onderhoud aan Buitenveldertbaan

Meer vliegverkeer boven Teylingen door onderhoud aan Buitenveldertbaan Foto: misign InTeylingen

Van vrijdag 22 mei tot vrijdag 19 juni is de Buitenveldertbaan buiten gebruik door onderhoudswerkzaamheden. Het meeste vliegverkeer zal gebruikmaken van de Polderbaan en Kaagbaan. Deze banen worden bij voorkeur ingezet omdat de aan- en uitvliegroutes langs relatief minder woningen lopen dan bij de andere banen. 

Buitenveldertbaan vier weken buiten gebruik voor onderhoud

Het gaat om regulier onderhoud aan de baan en om onderhoud aan de rijbaan die ernaast ligt. Luchthaven Schiphol verwacht dat door het lage aantal vliegbewegingen de werkzaamheden geen gevolgen hebben voor de omgeving.

Aangepaste planning beter voor omgeving

Oorspronkelijk zou de Buitenveldertbaan dit jaar twee keer buiten gebruik zijn vanwege onderhoud. Door het geringe vliegverkeer is de planning aangepast. Alle werkzaamheden worden nu in een keer uitgevoerd. Daarom hoeft de Buitenveldertbaan later dit jaar, als het weer drukker is, niet meer buiten gebruik genomen. Dat scheelt overlast voor de omgeving.

Heb je vragen?

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Buitenveldertbaan kun je terecht op www.bezoekbas.nl of bel 020-6015555.


Reacties