Molen in Voorhout krijgt monumentenschildje

Molen in Voorhout krijgt monumentenschildje Foto: Historische Kring Voorhout

Molen Hoop Doet Leven aan de Elsgeesterweg in Voorhout heeft sinds kort een officieel monumentenschildje waarop zichtbaar is dat de molen onder cultureel erfgoed valt.

Schildjes vanuit samenwerken

In 2019 sloegen de Teylinger cultuurhistorische organisaties de handen ineen om monumentenschildjes aan te vragen voor de rijks- en gemeentelijke monumenten in Teylingen. Gesubsidieerd uit een erfgoedbudget van de gemeente, worden deze periode de bordjes geplaatst.

Rijnsburgse molen omarmd door Teylingen

Hoop Doet Leven stond in Rijnsburg, maar werd wegens nieuwbouwplannen op die locatie in 1999 verplaatst naar de polder Elsgeest. Het was destijds een indrukwekkende operatie om de molen deels te demonteren en te transporteren naar haar nieuwe plek in Voorhout.

‘Met het plaatsen van het Rijksmonumentenschildje is bevestigd dat de voormalige Rijnsburgse molen is omarmd door Voorhout en terecht te boek staat als nationaal erfgoed.’ – Historische Kring Voorhout

MolenHoopDoetLeven_monumentenschild_HKV.jpg

Wellicht openstelling in september

Door de afgelasting van De Nationale Molendagen in mei, roepen molenorganisaties alle molens op om mee te doen met de Open Monumentendagen in september. Historische Kring Voorhout organiseert de Voorhoutse Open Monumentendag op 13 september en is in overleg met Hoop Doet Leven of en hoe de molen wordt opgenomen in de planning.


Reacties