Nachtsluiting huisartsenpost Voorhout uitgesteld

Nachtsluiting huisartsenpost Voorhout uitgesteld Foto: Huisartsenpost Duin en Bollenstreek

De plannen om per januari 2021 de huisartsenpost in Voorhout ’s nachts te sluiten, zijn voorlopig uitgesteld. ‘Door de coronacrisis zijn de werkzaamheden rondom het centreren van nachtelijke huisartsgeneeskundige spoedzorg uitgesteld tot 2021’ – dat laten de besturen van Doktersdienst Duin en Bollenstreek en Samenwerkende Huisartsposten Rijnland weten aan de gemeente.

Het plan van de DDDB en SHR was om per januari 2021 de nachtelijke huisartsgeneeskundige spoedzorg te concentreren in het Alrijne Ziekenhuis. 
Concreet betekent dit dat de huisartsenposten in Voorhout en Alphen aan den Rijn ’s nachts sluiten – bewoners van de Duin- en Bollenstreek moeten dan naar Leiderdorp.

Volgens de organisaties is het efficiënter om de nachtelijke zorgvraag naar het Alrijne te sturen, omdat er dan meerdere artsen en specialisten op één locatie zijn wat de kwaliteit van de zorg verbetert.

Uitgesteld tot in 2021

De nachtelijke sluiting is onderdeel van een nieuw te vormen visie op acute zorg in de regio. Mede door de coronacrisis hebben het vormen van de regiovisie en de werkzaamheden rondom de concentratie van huisartsgeneeskundige spoedzorg vertraging opgelopen. De uitwerking is uitgesteld tot 2021.

Hiermee is de nachtelijke sluiting van de HAP in Voorhout niet van de baan, hoewel ruim 8.000 mensen daar om vroegen via een petitie.

 


Reacties