Nationale Archeologiedagen bij SOS

Nationale Archeologiedagen bij SOS Foto: Stichting Oud Sassenheim

Stichting Oud Sassenheim opent op 12 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, de deuren voor publiek. De Coy staat deze dag in het teken van bodemvondsten uit Sassenheim.

Deze dag vertoont SOS films van opgravingen en er liggen rapporten over archeologisch onderzoek ter inzage. De vitrines worden gevuld met opgravingen die gedurende de jaren in Sassenheim zijn gedaan. Ook is de expositie Sassenheim van voor 1920 nog te zien.

Sasje: het Oude Koningshuys hondje

Het pronkstuk van de dag is het skelet van Sasje; het hondje dat rond 1790 in het Oude Koningshuys woonde. In september kwamen de restanten van het dier weer terug naar Sassenheim, in veilige bewaring bij Stichting Oud Sassenheim.

Sasje was het hondje van echtpaar Bosé, dat eind 18de eeuw in het Oude Koningshuys in Sassenheim woonde. Sasje leefde van 1783 tot 1795. 

Winactie

SOS zet op 12 oktober ook een wedstrijd uit. Er liggen formulieren met vragen over Sasje die bezoekers kunnen beantwoorden (schatten). Weet jij bijvoorbeeld was voor ras Sasje was of wat de schofthoogte was? De winnaar ontvangt in november een exemplaar van het nieuwe boek: Het Oude Koningshuys.  

De Coy aan Kagerdreef 72 is op 12 oktober open van 11:00 tot 16:00 uur.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties