Nationale Museumweek 2019 geopend in Sassenheim

  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen

Vanmorgen openden astronaut André Kuipers, presentatrice Kim Lian van der Meij en Teylingen burgemeester Carla Breuer de 2019 Nationale Museumweek in Sassenheim.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Nationale Museumweek 2019 is van 8 t/m 14 april. Onder het thema Ontdek samen ons echte goud, zetten ruim 400 musea in Nederland hun collecties in de schijnwerpers. Al vijf jaar heeft deze culturele week als doel om meer mensen naar de musea te trekken. 

Gouden astronaut bij McDonalds Sassenheim

Ter ere van de opening staat er een reusachtige goudkleurige astronaut bij de McDonald’s Sassenheim. Een goudkleurige vergroting van André Kuipers' astronautenpak uit Space Expo.
Aan de voet van de astronaut presenteerde Kim Lian van der Meij maandagochtend het nieuwe thema van de culturele week. Na wat vragen aan burgemeester Carla Breuer was het aan de Noordwijkse astronaut André Kuipers om de museumweek officieel te openen met een druk op de knop.

Veel aandacht langs de A44

De organisatie koos voor de opening in Sassenheim omdat de astronaut langs de drukke A44 veel aandacht krijgt.
Het opblaasbare beeld verplaatst hierna naar De Leeuw Sassenheim om ook tijdens de Bloemencorso Bollenstreek bekijks te trekken.

Hoe poep je in de ruimte?

Het publiek vanmorgen bestond onder andere uit kinderen van De Molenwerf uit Heemstede. Zij waren uitgenodigd om bij deze officiële opening te zijn en mochten vragen stellen aan André Kuipers.
Een kindje was zo dapper om de vraag te stellen waar alle kinderen stiekem benieuwd naar waren: ‘Hoe poep en plas je in de ruimte?’
André legde uit dat urine gerecycled wordt tot drinkwater om zo min mogelijk afval achter te laten in de ruimte. En voordat je gaat poepen moet je een stofzuiger aanzetten om het af tevoren. Kuipers verklapte aan de kinderen dat hij dat ook een keer vergeten was…

 


Reacties