Nationale top van Nederland en België speelt bij Lucky’s Bowling

Nationale top van Nederland en België speelt bij Lucky’s Bowling Foto: Lucky's Bowling

Zondag 7 en 14 oktober spelen de beste bowlers en bowlsters van Nederland een topwedstrijd op de gloednieuwe banen van Lucky’s Bowling bij Dekker Warmond.

Geschreven ism Lucky's Bowling

Het is de eerste keer dat de nationale bowlingtop kennismaakt met de wedstrijdbanen van de nieuwe bowling in Warmond en iedereen in de bowlingwereld kijkt hier erg naar uit. De spelers weten nog niet hoe deze nieuwe banen zullen spelen, maar uiteraard is het belangrijkste voor hen hoe de banen lopen en wat de scores zullen zijn.

Een uitdagend oliepatroon

De organisatie van de Sport Bowling Tour heeft de 2e stop van deze tour laten plaatsvinden bij Lucky’s en gekozen voor een heel uitdagend en moeilijk oliepatroon. In de bowlingsport bepaalt het oliepatroon op de banen in grote mate hoe goed de spelers moeten zijn om een hoge score te behalen.

Tijdens de normale competities en het recreatieve bowlen zijn de banen op een normaal tot makkelijk niveau geprepareerd. Maar tijdens de Sportbowling Tour wordt er extra veel werk van gemaakt om de condities op topniveau te krijgen.

Wedstrijd van vier uur

De technische dienst had afgelopen zondag goed haar best gedaan en de tevreden organisator, Marco Landman, zag het spelersveld van diverse nationaliteiten zich stukbijten op deze moeilijkheidsgraad. Slechts 2 spelers haalden de grens van 200 gemiddeld. Dit echter wel over 8 games gedurende een 4 uur durende wedstrijd. Een behoorlijke aanslag op het concentratievermogen als de score zo lastig te maken is.

Zondag 14 oktober zal de 2e serie plaatsvinden en gaan we weten wie er met de eerste prijs van 400 euro naar huis gaat.
Toeschouwers zijn van harte welkom. De wedstrijd is van 09.30-13.30 en u kunt gratis naar binnen lopen.

 


Reacties