Nationale Voorleesdagen smakelijk van start gegaan

Nationale Voorleesdagen smakelijk van start gegaan Foto: La Luna

Woensdag 22 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan, op diverse scholen in Teylingen wordt deze week speciale aandacht gegeven aan het voorlezen. De Voorleesdagen duren nog tot en met 1 februari. 

Voorleesontbijt

 

Bij Kinderdagverblijf La Luna in Voorhout was het woensdagochtend als vroeg feest! In gezellige zitjes, met hun pyjama nog aan kregen de kinderen hun favoriete boek voorgelezen.  Terwijl ze lekker zaten te ontbijten verkleedde Juf Toos van de peutergroep, zich speciaal als Moppereend, de hoofdpersoon uit het gelijknamige verhaal. Met alle buiken rond sloten de kinderen samen met Moppereend het Voorleesontbijt af.

Speel en dans zelf mee met Moppereend!

Naast voorlezen is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar in elke vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek een interactieve workshop te volgen rondom het verhaal van Moppereend. Het boek Moppereend is door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Een mopperboek om vrolijk van te worden!  

Tijdens de dansworkshops wordt er gerold, gehuppeld en geklapperd met vleugels. De kinderen leren een kleine choreografie. Er wordt gespeeld met gevoel van zwaar en licht. 

Tijdens de theaterworkshops wordt het verhaal van Moppereend door een theaterdocent en door de kinderen al spelend tot leven gebracht. De kinderen verbeelden wat de dieren uit het verhaal leuk vinden om te doen, maar ook waar ze blij en boos van worden. 

Dans of speel mee met Moppereend in:

  • Voorhout op vrijdag  24 januari (dansworkshop)
  • Warmond op vrijdag 31 januari (Theaterworkshop)

Aanmelden voor een van de workshops kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Kosten: €2,50 leden | €3,50 niet leden. 


Reacties